Varna pot v šolo 2018-2019

Gorenjska cesta 9, 1310 Ribnica

Tel.: (01) 320 42 08, e- mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

____________________________________________________________________________________________________

24.08.2018

 

AKTIVNOSTI MEDOBČINSKEGA INŠPEKTORATA IN REDARSTVA PRI ZAGOTAVLJANJU VARNE POTI V ŠOLO OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA 2018/2019 

Zagotavljanje varnosti otrok v cestnem prometu je v prvih septembrskih dneh ena najpomembnejših nalog redarstva, policije, inšpekcijskih služb in drugih institucij, ki s svojo aktivno navzočnostjo  ob šolah in šolskih poteh prispevajo k umirjanju prometa. Medobčinski inšpektorat in redarstvo se bo tudi letos vključil v nacionalno preventivno akcijo »Začetek šolskega leta«. 

Aktivnosti medobčinskega redarstva bodo usmerjene v poostren nadzor nad mirujočim prometom v okolici šol in vrtcev, še posebej med prihodom učencev v šolo in odhodom domov,  preverjanje varne hoje otrok in prečkanje ceste, opremljenosti prvošolčkov z rumenimi ruticami in odsevnimi telesi za večjo varnost ob zmanjšani vidljivosti, uporabo varnostne čelade ter uporabo varnostnih pasov.  

V prvih dneh začetka pouka pa bo medobčinsko redarstvo izvajalo tudi  meritve najvišje dovoljene hitrosti posameznih vrst vozil na območju občin ustanoviteljic. Nadzor hitrosti se bo izvajal na mestih, kjer vozniki ne upoštevajo s prometno signalizacijo dovoljene hitrosti, še zlasti v bližini šol, vrtcev in šolskih poti. 

Glavni namen in cilj navedenih preventivnih aktivnosti  je zagotoviti varne šolske poti in s tem varnost otrok in mladostnikov v prometu ter opozoriti in osveščati  druge udeležence v prometu k odgovornejšemu ravnanju v prometu

Z dobrim zgledom in odgovornim ravnanjem v prometu lahko odrasli veliko pripomoremo k prometni vzgoji naših otrok.

 


                                                                                                                Skupna občinska uprava

                                                                                                      Medobčinski inšpektorat in redarstvo

                                                                                          občin Dobrepolje, Loški Potok, Ribnica, Sodražica  

                                                                                                                      in Velike Lašče